Komentář k proběhlé akci Speciálka: METAXAS 2010


15.5.2010 – operace METAXAS

SITUACE:

Parlamentní volby v říjnu 2009 vyhrála v Řecku levice drtivým způsobem. Pod vlivem tíživé hospodářské situace země vládní strana PASOK s podporou bolševiků ELAS prohlásili, že jednají jménem obyčejných lidí, což jim dává právo ignorovat parlamentní mechanismy a závazky vzniklé v předchozích obdobích.Ve jménu zabránění dalšího „rozkrádání státního majetku a ožebračování občanů“ vyslal ministr vnitra Ioannis RANGOUSIS policejní jednotky na ministerstva, úřady i do velkých podniků. Korydallskou věznici začali plnit ti, kteří veřejně nesouhlasí s politikou socanů, podporovaných bolševiky. Členové PASOK vykonávají s policií takzvaný bezpečnostní dohled. V podstatě se děje to samé, co v roce 1948 v Československu.Pokus zapojit do násilného ovládnutí země armádu však vyšel jen z části. Evropská unie vyjadřuje nad situací v Řecku znepokojení. Rusko to ovšem označilo za narušování vnitřního vývoje v Řecku a nabídlo rudým socialistům pomoc v „bezpečnostní sféře“. Tedy vyslání „přiměřeného“ počtu poradců. Jde v podstatě o skrytou intervenci. Samostatnou pomoc demokratickým silám však poslala Velká Británie, která se rozhodla dostát svým závazkům bez ohledu na opatrný postoj EU a NATO.Demokratičtí důstojníci sdružení v organizaci EDES (Národní demokratická řecká liga), deklarují věrnost prezidentovi, který však odmítá podniknout aktivní kroky proti bolševickému puči. Přicházejí první zprávy o tom, že v zemi operují skupinky ozbrojených ruských agentů, kteří mají inkognito odvést nejšpinavější práci.Skupina EDES vyhlašuje ozbrojený odpor. Začala občanská válka.

OPERAČNÍ ÚKOLY:

Za použití taktiky malých pohyblivých hlídek provést:
1) Průzkum lokality, ve které byl hlášen pohyb levicových bojůvek podporovaných policejními jednotkami. Primárním cílem je průzkum komunikací, monitorování provozu a navázaní kontaktu s odbojovými skupinami.

2) Samostatně nebo ve spolupráci s odbojovými skupinami obsadit sklady zbraní a ilegální věznice.

3) O vojenské letiště Tanagra se vede urputný boj mezi demokratickými silami a bolševiky. K Řecku se blíží ruská dopravní letadla. Všemi silami napadněte bolševické síly v oblasti. Pokud se vám podaří zabránit přistání ruských letadel, zasáhnou v Řecku pohotovostní síly NATO z Bulharska, Rumunska a Německa. V opačném případě jsou odpůrci bolševizmu v hajzlu.

PRŮBĚH AKCE:

Dorazili jsme na shromaždiště a začali se připravovat. Opět se to neobešlo bez poruchy některých zbraní, ale nakonec se vše vyřešilo. Naše družstvo bylo doplněno týmem Vikingů, kteří v této oblasti byli již v minulosti na akci a tak jsme od nich získali pár užitečných informací.

První část hry jsme zvládli vcelku dobře a bez větších problémů jsme trasy prošli. Naneštěstí se nám nepodařilo získat všechny čísla a tak jsme nedostali posily. Druhá část hry mě přišla zbytečně statická a dlouho nám trvalo než jsme dobyli bunkr. Tuto část hry jsme nevyhráli jen pro neznalost terénu a tím, že druhý tým obsadil svůj bod hned ve 12:00 a nám ( Vikingům) se to podařilo zhruba o 15 minut později. Tím jsme získali méně bodu i když jsme drželi více stanovišť. Poslední část hry dopadla celkem bídně. I když jsme se vcelku spořádaně dostali na dohled k vlajkám, nepodařilo se nám rychle zaútočit a díky tomu jsme se dostali do kleští protivníků a to byl náš konec.

Komentáře  

#1 Ludin 2010-01-11 12:11
Tak Honzo, je to na nás.
Citovat

Přidat komentář