Komentář k proběhlé akci Přežití 2010


Letošní ročník Přežití se konal za spoluúčasti týmu MPO - Military Paintball Olešenka. Připravili pro nás docela dlouhou trasu cca 11km, rozdělenou na dvě části (cca 3,5 a 7,5 km). Na seřadiště jsme dorazili až na Pecku všichni včas. Pecka se bohužel zasekl na dálnici a tak se sniper tým opozdil, ale zvládli vše co měli na starosti. Byli jsme vysazeni na počátku trasy a seřadili se k pochodu. Nepřátelské síly již operovali v této oblasti a tak jme šli opatrně. První kontakt Proběhl nedlouho po začátku cesty, ale po krátké přestřelce se protivník stáhl. Pokračovali jsme docela obtížným terénem, dokud jsme cca v 22:00 dorazili na místo nocležiště. Tam jsme se rozdělili a vydali se hledat vhodné místo k přespání. O další hodinu později jsme již měli rozbitý tábor a rozdělili hlídky. 
V noci se nic nedělo, i když jsme později zjistili, že se nás nepřítel vydal napadnout v té noci a v tak velké oblasti nás prostě nenašli. 
Druhý den jsme se cca v 8:00 vydali opět na cestu a pokračovali v přesunu směrem k muničnímu skladu, který jsme museli obsadit. Kolem půl jedenácté, když už jsme skoro hodinu hledali podle mapy muničák, jsme museli zavolat MPO, aby nám upřesnili jeho pozici. Po té už nebyl problém muničák najít a obsadit, nepřítel se po pár výstřelech opět stáhl. Po obsazení muničku jsme si dali pauzu, kterou jsme využili k občerstvení a k promyšlení dalšího postupu. Navázali jsme spojení se Sniper týmem a informovali ho o dosavadním průběhu. Kolem dvanácté hodiny jsem se rozdělili a Valkýra šli obklikou severní cestou aby na protivníka zaútočil z opačné strany a tak odvedl pozornost a roztříštil protivníkovi síly. Další postup proběhl bez potíží a dostali jsme se až na kilometr od bodu ZULU. Tam jsme se rozhodli sundat batohy a dál pokračovat nalehko. Opět jsme navázali spojení se Sniper jednotkou a za její pomoci jsme se dostali až do cílového lesa. Tam jsme pokračovali v rojnici až k označenému výškovému bodu. Tam jsme se opět spojili se Sniper jednotkou a s Valkýrou a dali povel k útoku. Protivníka jsme našli jihozápadně od výškového bodu a zaútočili jsme, podařilo se nám zaútočit současně se Sniper jednotkou a s Valkýrou a tak dobytí nepřátelských pozic proběhlo vcelku rychle. 
Po zajištění bodu ZULU a zjištění, že nikdo z nepřátel nepřežil, jsme se vydali pro batohy a pak jsme se přemístili do obce Olešenka. Odtud jsme se auty dopravili k nedalekému rybníčku a tak si zařídili další nocležiště. Noc proběhla jako obvykle za značného veselí. 
Tímto děkuji týmu MPO za pěknou hru a za pohoštění, Příští rok uděláme odvetu. Dále děkuji všem zúčastněným, že jste to přežili. 

HUA, Gucky.

Komentáře  

#11 Libor 2010-01-18 15:22
a nezapomeňte indulonu :D
Citovat
#12 Ludin 2010-01-18 17:40
A vatykus
Citovat

Přidat komentář