Komentář k proběhlé akci Boj o Kótu X 2013


 
 

Jelikož Boj o Kótu X absolvujeme již po deváté v řadě, rozhodli jsme se pro radikální řešení akce. Již po skončení předchozího boje o Kótu X jsme se dohodli s týmy PPR na spolupráci a tak jsme již od jara připravovali strategii na letošní rok. Nyní již není žádným tajemstvím, že jsme jako obrana rezignovali na hájení bodu Kóty samotné a na místo toho jsme vlajku umístili na hůře bránitelné místo a vydali se hledat útočníky. Časem jsme nalezli dvě ze tří základen útoků a zajistili si tak vhodné podmínky pro případnou remízu. Hru jsme si zpestřili dvěma nočními a jedním ranním přepadem základen útočníků, čímž jsme hru fakticky rozhodli.

Prostor Kóty X byl opět vybrán bezvadně, skoro mi bylo líto volby naší strategie a doufám, že se zde nehrálo naposledy. Kladně hodnotím přístup rozhodčích, kteří zajistili řádné dodržování herních pravidel. Bohužel jsem rozhodčí neviděl u žádné přestřelky, ani na bodu Kóty X. Asi byli dobře maskovaní. Za celou dobu konání akce jsem se osobně nesetkal s žádným zásadním porušením pravidel, či nepřiznáváním zásahů, což mně trápilo několik předešlých ročníků. Výběr mrtvoliště přímo u hospůdky se také podařil. Jediným negativem byly ne úplně vyrovnané síly v náš prospěch, hra mohla být delší a výsledek více nejasný. Osobně jsem s akcí velmi spokojen a to jak z pohledu organizace, tak z pohledu přístupu lidí mě svěřených.

Na závěr chci poděkovat všem zúčastněným, zejména klukům ( a holkám) od nás a Vikingům (Ještěrům, Mekádě ...) prostě celému uskupení, které letos tvořilo obranu, za dobrou spolupráci. Dále bych chtěl poděkovat lidem z čáslyvi, kteří mám po celou dobu akce kryli záda. Bylo mi ctí bojovat s vámi po boku.

HUA, Gucky.

Přidat komentář