Komentář k proběhlé akci Speciálka 2012: DIEN-MILOVICE-HOA


 

A zase Milovice a opět v mizivém počtu. Asi už se to stává tradicí, že na speciálku jezdí jen torzo našeho týmu. Tentokrát šlo o scénář s hlavním dějem točícím se okolo konvoje zasazený do Vietnamské války. Naše zařazení bylo na straně napadající konvoj, čili Vietminh. Společně s Ještěry jsme si před akcí samotnou prošli terén a určili si palposty.

Akce samotná probíhala ze začátku ve znamení nekonečného čekání, ale jakmile došlo na první přepad - ketrý se moc nevydařil, protože nás protivník oběvil předčasně - začalo nám být horko, a to doslova. Konvoj se sice pomalu ale jistě dostával přes první palposty a mezi druhým a třetím se roztáhl na velkou plochu. tím pádem se roztříštili jeho síly, a bohužel díky ztrátám a nevhodně vybranému palpostu tři jsme nebyli schopni této výhody využít. Naopak stratili jsme s konvojem kontakt a ten nepozorovaně prošel až na základnu, čímž naše úsilí o jeho zastavení nebo dokonce zlikvidování fatálně selhalo. Zběsilé pobíhání po trase konvoje, který uzž byl dávno na základně nám bylo houby platné a tak jsme se stáhli a začali připravovat druhou fázy akce.

Po rozmístnění základen, muničních skladů a palpostů - představovaných papíry s odpovídajícím textem o různých velikostech - jsme začali realizovat obchůzky. Pak následovala oddechová činnost ve formě nenech se zastřelit, moc se nehejbej a najdi a zlikviduj co nejvíce protivníků. V našem provedeni to po první malé přestřelce s přelisou a našem stažení vypadalo tak, že jsme jim s absolutním klidem nakráčeli do pasti. Najednou se zpoza spadených stromů zvedlo cca 5 lidí a vyřadili nás všechny během pár vteřin. Po recyklaci jsem si už dávali pozor, ale ve skutečnosti už nebylo moc na co, protože boje se přesunuli do jiné oblasti. Po pár hodinách akce skončila vítezstvím spojenců.


Pozitivně hodnotím, práci našeho týmu při první fázy hry, tam nebylo moc co víc vymyslet.

Dále pozitivně hodnotím, že nás letos na Speciálce nikdo nepostřílel do zad.

Tím pozitiva končí a začíná výčet negativ.

- nedostatečná příprava na akci (nebyl moc čas a jelo nás málo, takže chápu, že nikdo neležel dva dny před akcí v mapách a propozicích)

- ztráta kontaktu s konvojem, to byla rozhodující situace celé akce

- laksní přístup ve druhé fázy (za sebe vím jak to tam vypaddalo a že to nemohlo dopadnout jinak)

- nedostatečná účast

atd.

 

Nicméně akce se mi docela líbila a tím, že přinesla na Ještěry netradiční a komplexní scénář s obstojnou realizací, nabídla v delší řadě speciálek svěží oživení a na další ročník se budu o to více těšit. Díky organizátorům a všem zůčastněným za pěkně strávený den a klukům od nás z týmu za ochotu táhnout se se mnou až do Milovic.

 

HUA, Gucky.

Komentáře  

#1 Gucky 2012-09-06 07:48
Tak jsem sesmolil nějaký to povídání o speciálce 2012.
Citovat

Přidat komentář