Komentář k proběhlé akci Operace TORCH


 

Letošní TORCH začal o nějakou tu dobu později než obvykle, naštěstí s o to větší účastí. Přijeli lidé z více než pěti týmů a tak nás bylo celkem přes dvacet, což velice pozitivně přispělo k průběhu celé mise.

O průběhu mise podrobně hovoří hlášení a tak zde jen pár postřehů. Začátek mise posunutý o hodinu později a příjezd některých účastníku defakto až za tmy nám ztížil situaci, ale na druhou stranu v reálné situaci je to nejspíš obdobné. Muniční sklad drželi kluci ve čtyřech hodně dlouho a tak se vrátili na základnu až za tmy.  V noci jsem spal cca 3 hodiny, hlavně po druhé hlídce, ale i tak to byl spánek velice neklidný, protože se v bezprostřední blízkosti naší základny pohyboval nepřítel a nedopřál nám klidu. Druhý den to byla po první přestřelce taková oddechovka, protože protivník měl dost ztrát a mi jsme měli dost času se na kopci s artilérií opevnit. Nakonec to dopadlo našim vítezstvím, ale nijak zvlášť na něj pyšný nejsem, protože bylo pro protivníka skoro nemožné v jejich sníženém počtu uspět.

Na závěr bych chtěl poděkovat především Barnesovi za spolupráci s organizací akce. Dále klukům z TT, kteří si za námi přijeli na misi až z Mělníka a okolí. Samozřejmě klukům z týmu, kteří to většinou vzali hodně zodpovědně a byla radost jim velet. A v neposlední řadě všem kteří se zúčastnili a dovolili nám si mini náramně užít.

HUA, Gucky.

Přidat komentář