Komentář k proběhlé akci Speciálka: KINGPIN 2011


20. - 21. 5. 2011 – operace Kingpin, severní Vietnam

SITUACE:

V průběhu právě probíhajícího konfliktu zajala Nepřátelská strana (pravidelná armáda, partyzáni a různé polovojenské organizace) určitý počet našich vojáků.

Podle informací zpravodajské centrály se rozhodla je soustředit na skryté vojenské základně v lesnaté oblasti Giống Như Thằn Lằn a použít je jako nátlakový prostředek při probíhajících mírových jednáních.

Naše vláda se rozhodla nepříteli tuto možnost sebrat. Proto jdete, pánové, do akce. Na vašem úspěchu závisí 523 životů našich chlapců!

OPERAČNÍ ÚKOLY:
20.5.
1) V době od 18:00 20.5. do 10:00 21.5. provedete s malou jednotkou (o síle 3 - 9 vojáků) průzkum nepřátelské základny. Zjistěte polohu budov, kde jsou vězni a zjistěte další důležité informace o těchto budovách. Určíte umístění dalších zájmových budov, jako jsou sklady apod.

Další úkoly jsou v kompetenci velitele pověřeného velením akce. (V předem daných budovách v prostoru budou umístěny obálky s označením typu budovy)

21.5.
2) V době od 10:00 do 11:30 s hlavními sílami obsadíte tři výsadkové zóny (dále jen VZ). V závislosti na úspěchu v této části můžete dostat posily.
Dostanete souřadnice VZ. Do 50m od souřadnice budou rozmístěna čísla. Všechny je zaznamenejte a zabraňte nepříteli udělat totéž. Zaznamenaná čísla odešle velitel hlavních sil prostřednictvím SMS veliteli posil. Ty obdržíte pouze v případě, že čísla ze všech VZ jsou správná a všechna. Informaci dostane prostřednictvím SMS.)

3) V době od 11:30 do 14:30 obsaďte budovy s vězni. Udržte je do 14:30.
V obálce s názvem budovy je zápisový arch a pytel. Do zápisového archu zapíšete každých 15 min čas a jméno jednotky. Pytel naplníte alespoň 5 kg libovolného materiálu. Pytel zůstává v budově do 14:30. Následně ho vezměte sebou na zónu vyzvednutí.

4) V době od 14:30 do 16:30 proveďte přesun do zóny vyzvednutí, udržte ji do doby evakuace (tj. 16:30) a odnesete do ní nechodící zajatce (pytle).
Zónu označují tři vlajky umístěné na dohled od sebe do trojúhelníku. Zajatce (pytle) umístěte dovnitř trojúhelníku.
Pozor – body za zajatce se počítají (bez ohledu na to, kdo je tam přinesl a uložil) tomu, kdo drží alespoň dvě vlajky. Pro vyhodnocení platí stav v 16:30.

PRŮBĚH AKCE:

Okolo tři čtvrtě na devět ráno jsme se potkali se Šamanem ze Sán na nádraží v Nymburku a vyrazili na shramaždiště. Bylo oproti propozicím u Vietnamu (jako na loňské speciálce). Příprava proběhla v klidu a kupodivu všechny zbraně fungovaly.

Autem jsme se pak přesunuli do Lipníka a vydali se na průzkum budov. První budova byla prázdná, ale již ve druhé jsme nalezli zajatce. Museli jsme odrazit jeden útok a dál už jsme jen čekali na začátek další fáze hry.

Do oblasti druhé fáze hry jsme vstoupili z jihovýchodu a krátce nato jsme objevili modrou vlajku. Dostali jsme rozkaz ji hájit, ale po pár minutách jsme byli konfrontováni s početnou skupinou nepřátel a vlajku se nám nepodařilo uhájit. Hra skončila vítězstvím protivníka.

HUA, Gucky.

Přidat komentář