Komentář k proběhlé akci IKARUS 2011


Další, v pořadí druhá mise letošního scénáře se konala na území Predátorů. Našim úkolem bylo najít a zachránit piloty z havarovaného stroje na nepřátelském území.

Ráno jsme se všichni sešli v táboře u Bojanovic, kde jsme se vystrojili a nachystali do akce. Začátek mise byl stanoven na 10:00. Tou dobou byli již všichni na svých místech a mise mohla začít.

Za Delta-Team:

Výsadková skupina se v krátké době dostala na místo havárie a medik se začal věnovat raněným pilotům. Členům výsadkového týmu se podařilo získat údaje z palubního počítače a tím lokalizovat základnu nepřítele. Po nezbytném ošetření se celá tato skupina vydala na bod setkání se zbytkem týmu. Ten měl za úkol přinést ze základny výbušniny, pro zlikvidování trosek letounu se všemi zpravodajskými informacemi, které by mohli padnout do rukou nepřítele.

Spojení týmu proběhlo před stanoveným časem a po předání výbušnin, byla vyslána malá rychlá skupinka, která měla za úkol likvidaci trosek. Zbytek týmu se vydal pomaleji k místu havárie k případné podpoře demoliční skupinky.

Zajištění trosek proběhlo bez problémů, a jelikož jsme nyní znali pozici nepřátelské základny, rozhodli jsme se pro její napadení.

K základně nepřítele jsme se přesunuli obloukem, abychom nenarazili na skupinky pátrající po místě havárie. Nakonec jsme se k základně nepřítele přiblížili ze západu. Rozpoutala se přestřelka, která nakonec vyzněla příznivě pro nás.

Závěrem chci speciálně poděkovat Predátorům za opět bezproblémové zázemí, členům Delta-Teamu za bezchybnou práci a dále všem zúčastněným.

HUA, Gucky.

Přidat komentář