Rady pro mediky


Úvod:

Medik je důležitou osobou týmu a výhra je hodně ovlivněna jeho prací. Pokud je spoluhráč zasažen, pouze medik jej může vrátit zpět do hry. To také nese spoustu nevýhod. Často na něj bývá obrácena všechna palebná síla nepřítele. Pro nepřítele je lepší odstranit medika, který může oživit 5 hráčů než odstranit hráče, který bude znovu oživen medikem. Musí být stále na pozoru a být připraven kdykoli zareagovat. Zvláštní pozor musí dát na nepřátelské snipery. O jeho bezpečnost by se měli postarat spoluhráči. Medik by nikdy neměl být v přední linii útoku. Vždy by se měl držet minimálně v druhé linii, blízko ostrostřelce, který ho chrání. Pokud uvidí zasaženého hráče volajícího "medik, medik… medik ", nikdy se nesmí unáhlit, každý svůj krok musí promyslet a dříve než se vydá za zraněným, pošle tam několik spoluhráčů, aby oblast pokryli a zajistili bezpečnost. Medika by měli vždy chránit 2 nebo alespoň jeden hráč.


Zbraň:

Je důležité, aby se medik dokázal také ochránit sám. Jako vhodnou zbraň pro tuto roli bych doporučil pouze pistoli nebo některou z lehčích zbraní. Medik se nestará o palebnou sílu, a proto by neměl nosit těžkou dvouruční zbraň, která nejen zpomaluje pohyb, ale také zavazí při práci. Při výběru zbraně by měl být proto obzvláště opatrný.


Výstroj:

Vhodná výstroj je důležitý faktor úspěchu. Výstroj by neměla být příliš těžká a neměla by omezovat pohyb. Např. na těžký batoh nebo ještě těžší kevlarovou vestu s tisíci sumkami může medik rovnou zapomenout. Pohyb je jednou z mála výhod, které má, a proto by ho měl využívat. Musí se dostat kamkoliv za malý časový úsek, musí být všude a zároveň nikde, a to zvládne pouze velice dobrý a zkušený hráč. Ve výstroji musí být místo na obvazy a jiné potřeby uložené v několika málo kapsách, které jsou kdykoliv po ruce. Doporučoval bych použít americký komplet LBV+ bojový pás nebo použít pouze bojový pás se sumkou nebo s malou polní.


Ve zkratce:

Medik je zkrátka neodmyslitelnou součástí bitevního pole. Tato osoba často ovlivňuje úspěch útoku. Medik musí být rychlý, zručný, trošku odvážný a měl by své povolání brát velmi vážně. Takto důležitá role ovšem potřebuje ochranu, kterou musí zajistit spoluhráči. Nikdy neposílejte zdravotníka do útoku ba ani do první linie. Medik je vždy připraven a dobře chráněn a i je li třeba, vyrazí ze své skrýše a bojuje za "život" svých přátel. Přeji hodně štěstí.

Komentáře  

#1 Gucky 2010-01-04 16:32
Libore, tenhle článek si pořádně přečti, je to hlavně pro tebe a pro Laďu.
Citovat
#2 Libor 2010-01-05 19:21
jj. Moc dobrej článek..
Citovat

Přidat komentář