Nezařazené

Špatné zbraně a jak na ně

Velmi často slýchávám od hráčů stížnosti na výkon jejich zbraně. Kritizována je přesnost, dostřel, kadence a spolehlivost, člověk má až dojem že se jedná o nejhorší výrobek který byl kdy vyroben. Ovšem ve skutečnosti si myslím že problém bude přece jenom někde jinde. Kde, to se dozvíte v následujícím článku.


Je bohužel v lidské přirozenosti svádět vlastní neúspěch na vše možné, jen ne na sebe. V paintballu to většinou ( neprávem ) odnese zbraň. Ona může za to že jsem byl zasažen, vždyť přece ta protivníkova je stokrát přesnější ! Ona je vinna tím že jsem netrefil, vždyť já jsem rozený sniper ! A že zadrhává závěr a zbraň chvílemi nepracuje ? Za to si může sama, vždyť ji přece věnuji stejnou péči jako Franta a jemu střílí bez problémů !

Zkusme se nyní na tento problém podívat z jiného úhlu. Paintballová zbraň je poměrně složitý mechanizmus, který je navíc při hře vystaven povětrnostním vlivům které ho ještě více zatěžují. Samozřejmostí by proto měla být údržba prováděná po každém herním dni. To platí obzvláště o elektropneu. Kolik z vás si po hře zbraň rozebere, vysuší ( u zbraní používajících co2 nutnost ), zkontroluje funkčnost " O " kroužků a vše důkladně promaže k tomu určeným olejem ? Při servisu zbraní jsem mnohdy svědkem zarezlých kladívek a korodujících pružin, o naprosto nevhodných kroužcích nemluvě. Vím, údržba je tak nudná a odborný servis tak drahý, to bych si večer ani nemohl dopřát svého oblíbeného Jima Beama a Marllbora, ale vše je pouze otázkou priorit, potom si ovšem neztěžujte a zkuste hrát např. kuličky, tam je to levnější a bez údržby.

Když jsme si nyní osvětlili jádro problému, podívejme se, jak na něj. Po každé hře svoji zbraň důkladně osušte, očistěte a všechny běžně dosažitelné O kroužky promažte. Zde musíte použít olej určený pro daný typ kroužků, nevhodný přípravek kroužky naleptá nebo způsobí jejich zduření. Důležité je také namazat kladívko a tlačnou pružinu. Zvláštní pozornost věnujte své hlavni, jejímu důkladnému vyčištění měkkým hadříkem a vysušení. Pokud máte antisifon nebo regulátor, je potřeba občas ho rozdělat a vyčistit od usazenin z co2 a důkladně namazat všechny O kroužky. Na začátku sezóny musíme vyšroubovat ventil z naší láhve a pořádně ji vyfoukat, usazeniny v ní nashromážděné nám mohou ničit kroužky a ucpávat regulátor a trysky. U elektropneu je měsíční nutností mazání kladívka, boltu a jehly, dvakrát za rok očistíme a promažeme pístek v solenoidu. Všimněte si v přiložených manuálech, že výrobci tuto činnost doporučují po každé hře. Závěrečnou činností je seřízení zbraně na měřáku. Bez správného nastavení nám bude zbraň opravdu rvát kuličky nebo budou i sebelepší a drahé kuličky lítat pánu bohu do oken.

Tato činnost je pro správnou funkci zbraně nezbytná a nejste li technický typ nebo netroufáte li si na údržbu, svěřte ji servisu nebo vašemu prodejci. Měli by jste ji dostat v patřičné kvalitě a se zárukou, budete za ni ovšem muset zaplatit, není -li součástí prodejní nabídky. Jestliže nechcete za tuto pro vás nedůležitou činnost platit, obraťte se na místní charitu, třeba vám vyhoví bezplatně.

Zdroje: http://www.militarygames.cz/patne-zbrane-a-jak-na-ne

Přidat komentář


Na Fóru

  • Nejsou žádné příspěvky k zobrazení.

Vyhledávání

Kdo je online

Právě přítomno: 401 hostů a žádný člen