Nezařazené

Mechaniku nebo elektroniku? To je to, co nás trápí ...

Mnoho z nás si před koupí nové zbraně klade mimo jiné otázku : mechanickou nebo elektronickou zbraň? Nebo ještě lépe relativně přesnější a šetrnější mechaniku nebo žravou a rychlou elektroniku ? V nižší cenové kategorii je rozhodování vcelku jednoduché, horší je to u top modelů. Zde je ve hře spousta peněz a rozhodování je proto složitější. Nejlepší by jistě bylo skloubit obé do jednoho, to však bohužel nejde.

Vím, je to těžké rozhodování a nám nezbývá než věřit že zvolíme správně a nebudeme zklamáni ať si již vybereme cokoliv. Vše je tedy věcí osobní volby. Té ovšem předchází získávání informací z více či méně důvěryhodných zdrojů. Zde nám zřejmě lépe poradí hráč či technik který má mnohaleté zkušenosti a je i herně úspěšný, jako příklad uvedu třeba u mechanik Gllena Palmera nebo u elektropneu Wolwerina, než nováček sám hledající odpověď na své otázky na různých diskusích. Dalším důležitým faktorem je osobní zkušenost, hráč si musí nejprve zahrát pokud možno více typů her různých stupňů náročnosti a teprve poté by si měl zdůvodnit na základě svých poznatků a herního stylu jakouže zbraň to vlastně potřebuje.

Na výběr je dnes již pouze zbraň elektronická nebo mechanická v provedení semiautomat, kdysi rozšířenou a vynikající pumpou bych se již nezabýval, doba pokročila a žádá si své. V segmentu levných zbraní se můžeme setkat s modely funkčně plně mechanickými ovšem vybavenými jednoduchou el. spouští která zbrani dává vyšší užitnou hodnotu. Vezměme si např. známou E-99, je poměrně kvalitní, dobře vypadá a umí i dobře střílet. Díky el. spoušti si můžeme nastavit různé střelecké módy a kadenci, což ocení spíše rekreační hráči, a díky její konstrukci si můžeme nastavit i délku chodu, ti šikovnější i sílu odporu. Oproti plně mechanickým modelům jako např. Spyder Xtra získáme navíc kratší a jemnější spoušť což zvýší komfort a přesnost střelby, jsme tedy ve hře ve výhodě a schopni efektivněji řešit nebezpečné situace. Zde bych tedy osobně zvolil model opatřený el.spouští, jde o daleko efektivnější investici.

U sportovních a dražších markerů je situace přece jenom jednodušší. Sportovní paintball ( a popravdě i hlavní proud paintballu rekreačního ) získává na rychlosti a dravosti, zde je tedy teoreticky lepší použít marker který je schopen vysoké kadence nežli zbraň pomalou ale přesnější. Akce se stávají rychlejšími, hráč musí jednat rychle a v koordinaci se spoluhráči, lépe zde tedy využije kadenci pro rychlé řešení nežli přesnost, akce se více podobají zásahu protiteroristické jednotky nežli scénám z filmu Sniper. Jasně zde tedy dominují markery vybavené elektronikou která nám pomáhá a hlídá nastavení a umožňuje jemné nastavení systému, což umožní velmi šetrnou práci s kuličkou která tak již nepraská v markeru, zvyšuje plynovou efektivitu, zlepšuje balistiku a prodlouží životnost. Tyto markery dokáží být i velmi rychlé a přesné, vyžadují ovšem pravidelnou a kvalitní údržbu. Musíme si uvědomit že velmi nízký provozní tlak a vysoká rychlost cyklování vyžadují minimum odporu a tření pohyblivých částí, musíme tedy vše udržovat v naprosté čistotě a namazané kvalitními mazadly.

Zatímco v segmentu elektropneu je na výběr z mnoha markerů mnohdy opravdu špičkových parametrů jako např. Matrix nebo nový Shocker které v sobě snoubí velmi vysokou přesnost i rychlost střelby , u zbraní mechanických je situace horší. V podstatě si dnes konkurenceschopnost zachoval pouze Autococker, který je ovšem stále nepřekonatelný co se týče razance a přesnosti střelby, alespoň u kvalitních a dobře postavených modelů, u základních modelů různých výrobců již výše zmíněné neplatí. Modely vybavené stavitelnými regulátory a stavitelnou spouští dosahují i velmi slušné kadence, na elektropneu ovšem stále nemají a Autocockery s el. spouští zase ztrácí na přesnosti oproti mechanickým top modelům.

Jak vidno zásadní roli při výběru tedy bude hrát při dobré solventnosti herní styl, zde musíme dobře zvážit co hrajeme a co od naší nové zbraně vlastně čekáme. Také nezapomínejme že sebelepší zbraň spolehlivě znehodnotí špatně zvolená kulička, špatné nastavení a údržba nebo nevhodné médium. Cítíte- li tedy že máte sportovní ambice a potlesk diváků je rajskou hudbou pro vaše uši, volte raději elektropneu. Cítíte-li se lépe v šeru lesů kde nepohnutě čekáte na chybu protivníka nebudete zklamáni kvalitní zbraní mechanickou. Vše je tedy pouze na vás. Volte dobře.

Zdroje: http://www.militarygames.cz/mechaniku-nebo-elektroniku-to-je-to-co-nas-trapi

Přidat komentář


Na Fóru

  • Nejsou žádné příspěvky k zobrazení.

Vyhledávání

Kdo je online

Právě přítomno: 402 hostů a žádný člen