Nezařazené

Král levných zbraní - GTV

Za málo peněz hodně muziky - na jednu stranu to je podezřelé, neboť v dnešní konzumní společnosti je pravdou, že slibuje-li nám někdo něco úžasného za málo peněz nebo dokonce zadarmo, zavání to podvodem, i když to našim uším tak libě zní, na druhou stranu znalci pohádek vědí, že i ošklivé káčátko umí překvapit a opravdoví znalci ví, že sovy nejsou tím, čím se zdají být.

Tuning: není

Pokud sledujete tyto stránky pravidelně, a já vím že ano, tak jste jistě četli článek od Přichystala (vynechám pana, protože mi celý den pil krev) o novince Gtve. Myslím si, že k tomuto tématu mám také co říci.

Když se v roce 2000 v ČR objevily první kousky GT-2000, tak jsem jásal. Konečně zbraň, která svou robustností nahradí tak oblíbené VM-ko a nebude tak těžká. GT-2000 má už v základu bottom line a kolínko pro padání kuliček je umístěno na pravé straně, což je pro military hráče tak nezbytné kvůli míření nebo montáži optiky. Základní hlaveň měří 12 palců, má skvělou těsnost a tím je zatraceně razantní. Spoušťový rám je ze slitiny a jednoprstá spoušť má docela krátký chod. Rám je připraven pro montáž dvouprsté spouště, protože se dá lučík kolem kohoutku snadno demontovat.

Za nedlouho potom se u nás objevila zbraň s názvem Gtv, která v základu vycházela z předcházejícího modelu, ale s několika úpravami. Jednou z nich je krátká hlaveň totožná s hlavněmi na oblíbených Spyderech. Rám už není vyroben ze slitiny, ale z nějakého tvrdého plastu, který se ukázal být lepší než slitina, pro svou nízkou hmotnost a hlavně pružnost. Na GT-2000 totiž občas slitinový rám praskl. Dvouprstá spoušť, už je v základu a ucpávka kolínka pro podávání kuliček je z nepříliš dobré gumy. Z té jsou také vyrobeny střenky rukojeti. Dost jsem na tuto zbraň zpočátku nadával a neměl k ní důvěru, ale teď po dvou letech provozu na ni nedám dopustit. Proč? Lidi! Gtv funguje jak při –14 °C tak při +35 °C, je to zkrátka nezmar. Podává tak skvělý výkon, že se někteří hráči podivují, co že to po nich střílí? Moje záda to pocítily taky, když jsem do nich z Gtv dostal plnou dávku. Samozřejmě se objevily drobné závady, ale ty se díky kompatibilitě dílů se Spyderem dají okamžitě opravit. Malinkou nevýhodou je ovšem delší spoušť, která se při vysoké kadenci (opravdu vysoké) nestačí vracet.

Problémy s nízkou kadencí právě řeší nový model Gtve osazený novou elektronickou spouští s mikrospínačem. Teď můžete s přehledem dosáhnout kadence téměř 12 ran/sek. Nízké nebo v podstatě žádné nároky na údržbu a možnost snadného rozšíření třeba o jakoukoliv hlaveň určenou pro Spydery činí z této zbraně ideální věc pro military hráče. Už jsem viděl úpravy ve stylu sniper či HK. Co je na ní ale nejsympatičtější je bombastická cena cca 4680,- Kč (mechanická verze se vejde do 3990,- !!!) Chcete-li mít možnost si za málo peněz postavit sniperku či samopal, který vydrží i to nejhrubší zacházení, jděte do Gtve určitě vás nezklame!

Omluva: Omlouvám se tomu neznámému střelci za neslušná slova, která jsem mu adresoval po té, co mě střelil z Gt-čka do zad ve Bzenci. Ale fakt to i na tu dálku bolelo!

Zdroje: http://www.militarygames.cz/kral-levnych-zbrani-gtv

Komentáře  

#1 Junior 2009-07-06 14:36
Tuhle zbraň sem používal a nikdy mě nesklamala :-)
Citovat

Přidat komentář


Na Fóru

  • Nejsou žádné příspěvky k zobrazení.

Vyhledávání

Kdo je online

Právě přítomno: 199 hostů a žádný člen